The Color Run™ is de officiële en internationale organisatie van de eerste kleurenloop ter wereld. Op deze pagina vind je alle informatie over The Color Run™ Nederland. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

  1. Over The Color Run™
  2. Kleurpoeder
  3. Tickets
  4. Goed Doel
  5. Weersomstandigheden
  6. Wat is niet toegestaan?
  7. Kleding

1. Wat is The Color Run™?
The Color Run™ is ‘s werelds eerste kleurenloop evenement en werd opgericht in maart 2011. Het doel van The Color Run™ is gezondheid en geluk te bevorderen door mensen bij elkaar te brengen en samen deel te nemen aan de 5 gelukkigste kilometers van de wereld. Je begint in het wit aan The Color Run™ en onderweg passeer je vier kleurenzones. Bij de finish krijg je je eigen zakje poeder en tellen we met elkaar af naar dé massale kleurengooi!

Waar en wanneer vindt The Color Run™2017 plaats?

The Color Run 2017 vindt dit jaar op 28 mei 2017 in het Sloterpark, Amsterdam.

Is er een leeftijdsgrens voor de jonge lopers?
Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Kinderen t/m 5 jaar rennen gratis mee, zij hebben echter geen recht op een startpakket.

Kan ik meerennen met een kinderwagen en kinderen?
Onder één voorwaarde… als je bereid bent om als aller hipste moeder/vader over de finish te gaan!

Moet ik een ervaren hardloper zijn om mee te doen?
Nee! Bij veel 5km hardloopevenementen gaat het vaak om tijd en performance. The Color Run™ gaat louter om het beleven van een te gekke kleurrijke dag met familie en vrienden. Je mag rennen, wandelen, huppelen, dansen, waar jij je goed bij voelt! Er is 1 regel waar iedereen zich aan dient te houden, wandelaars rechts, renners links!!

Wordt The Color Run™ getimed?
The Color Run™ is geen getimed hardloopevenement. Deelnemers hebben zelfs vaak de neiging om op hun gemak de kleurenzones te passeren. Voor degene die wel benieuwd zijn naar hun eindtijd raden wij aan zelf de tijd bij te houden.

2. Kleurpoeder

Is het kleurpoeder veilig? 

Brandweer Amsterdam Amstelland heeft onderzoek gedaan naar kleurpoeders en de brandbaarheid hiervan. The Color Run™ is de enige kleurenloop waarvan aangetoond is dat het kleurpoeder veilig is.

Hoe wordt het kleurpoeder gemaakt? Doet het pijn of kan ik er schade van oplopen?
Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel en bakpoeder. Het is geheel biologisch afbreekbaar. Wij adviseren alle Runners nadrukkelijk om afstand tot het lichaam te houden bij het gooien van het kleurpoeder. Het The Color Run™ team houdt hier uiteraard ook rekening mee bij de kleurengooi momenten tijdens het evenement. Ook richt het The Color Run™ team zo veel mogelijk op het onderlichaam van alle deelnemers.

Beïnvloeden de ‘’Kleurenzones’’ je ogen of je ademhaling?

The Color Run™ kleurpoeder is natuurlijk biologisch maïszetmeel en bakpoeder. Zoals met alle soorten stof wil je dit natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen en mond houden. Wij raden iedere runner dan ook zeer sterk aan een bril of zonnebril te dragen om je ogen te beschermen en een bandana, sjaaltje of mondkapje te dragen voor je mond.  Deelnemers met lenzen raden wij sterk aan bescherming in de vorm van een veiligheidsbril of duikbril te dragen! Deelnemers met astma raden wij sterk aan een mondkapje of bandana te dragen.

Mag ik mijn eigen kleurpoeder meenemen?
Nee. Ons kleurpoeder voldoet aan de eisen zoals deze door de EU en brandweer zijn bepaald. Vanwege de veiligheid van onze Color Runners is het absoluut niet toegestaan om eigen kleurpoeder mee te brengen naar het terrein.

Verpest het poeder mijn kleren of haren?
Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Met zoals alles dat vuil is: Hoe eerder je wast, hoe beter het uit je kleren gaat. We raden je aan om kleren te dragen die het niet erg vinden om wat extra kleur te krijgen. Houd er rekening mee dat de verf lastiger uit te wassen is op plekken waar je zweet. The Color Run™ is niet aansprakelijk voor eventuele kleuren die niet goed uitgewassen kunnen worden. Mocht je de kleuren na het event graag in je shirt willen behouden als aandenken, dan kan je hem met azijn inspuiten en daarna strijken. Echter als je dan je shirt nog vaak wast zal het kleurpoeder wel vervagen. Wanneer je wat babyolie aanbrengt op je haar was je het poeder er makkelijker uit! Daarnaast dragen veel runners een bandana of een zonnebril.

Kan ik een telefoon of camera meenemen om foto’s te maken?
Jazeker! Je kunt de hele dag door gekke en kleurrijke foto’s schieten als aandenken! Bescherm je camera en/of telefoon echter wel tegen het verfpoeder, door deze tussendoor bijvoorbeeld in een afsluitbare zakje te doen.

Zijn er “schoonmaak stations’’ bij de finish after party?
We hebben onze eigen Color Blowers op het evenemententerrein. Met een goede afstof beurt ben je nog niet 100% schoon, maar je bent schoon genoeg om naar huis te rijden. Het is zelfs grappig om gekleurde mensen over straat te zien gaan na The Color Run™.

Hoe beïnvloedt het kleurpoeder het interieur van mijn auto?
De meeste mensen brengen voor de zekerheid handdoeken mee voor in hun auto. Zie het als naar huis rijden in je natte zwembroek/badpak na een middagje zwemmen! 🙂

Hoe werkt de gezamenlijke gooi na de race?
Bij het kleurenfestival na de finish zullen de deelnemers ongeveer elk half uur tot een uur een gezamenlijke gooi doen om de nieuwe renners die binnen komen te verwelkomen. We stellen één zakje kleuren poeder per persoon beschikbaar en er kunnen meer zakjes gekocht worden bij de Happy Store. Hier kun je zowel pinnen als contant betalen.

3. Tickets

Wat ontvang ik bij de aankoop van mijn ticket?
Elke deelnemer heeft bij aankoop van een geldig ticket recht op een officieel startpakket. Dit jaar bestaat dit uit een gloednieuw The Color Run™ T-Shirt, Headband, HAPPY Tattoos en een startnummer. Daarnaast ontvang je bij de finish ook geheel in Flower Power style FLOWERS en een zakje kleurpoeder voor de massale kleurengooi tijdens het feestje. De startpakketten worden NIET verstuurd per post! Het startpakket haal je in aanloop naar The Color Run™ kosteloos op tijdens één van de Package Pick Up moment door het hele land of tegen betaling op de dag van het evenement zelf bij de ingang van het terrein. Je betaalt dan €2,50,- per pakket.

Vergeet je E-ticket niet uit te printen en mee te nemen!

Wat moet ik doen als ik mijn e-ticket(s) heb verwijderd, kwijt ben of een onjuist e-mailadres heb opgegeven?
Je kunt contact opnemen met Ticketscript via dit formulier, zij sturen je je ticket opnieuw toe!

Is het mogelijk om je geld terug te krijgen na de aanschaf van een ticket?
Helaas kunnen we geen geld terug geven. De logistiek en de planning en van The Color Run™ maakt dit onmogelijk. Zorg dat je zeker weet dat je mee wilt doen en er klaar voor bent voordat je je inschrijft. Als je die dag onverhoopt verhinderd bent, kom dan in ieder geval even langs om je The Color Run uitrusting om te halen en kennis met ons te maken! Je kunt bij het kopen van je ticket een annuleringsverzekering afsluiten via Ticketscript, meer informatie hierover lees je hier.

4. Goed doel
Is The Color Run™ een liefdadigheids- en non profit organisatie?
The Color Run™ is geen liefdadigheids- of non-profit organisatie. Wel koppelen we graag een goed doel aan ons event. Zo steunt The Color Run™ dit jaar Stichting Orange Babies.

5. Weersomstandigheden

Wat als het slecht weer is?
We hopen er natuurlijk niet op, maar in het geval van extreme wind, regen of storm kan het er toe leiden dat de planning tijdens het evenement vertraging kan oplopen of dat het evenement in zijn geheel wordt afgelast. Veiligheid gaat uiteraard voor alles! Houd bij slecht weer onze facebook pagina goed in de gaten.

6. Wat er NIET is toegestaan

Mag mijn hond mee doen?
Bij The Color Run™ zijn GEEN HONDEN toegestaan.

Mag ik eigen consumpties meenemen naar The Color Run™?
Nee, dit is niet toegestaan. Er zijn op het terrein verschillende eettentjes en barren aanwezig met een grote diversiteit aan etenswaren en consumpties.

Drugs en wapens
Bij de ingang van The Color Run™ zullen alle deelnemers worden gefouilleerd. Drugs en wapens zijn niet toegestaan op dit evenement. Wanneer de deelnemer in het bezit is van drugs en/of wapens worden deze in beslag genomen en wordt de deelnemer overgedragen aan de politie.

7. Kleding

Wat kan ik het beste dragen tijdens The Color Run?
Wij raden alle deelnemers aan oude kleding en schoenen te dragen. Een T-shirt zit in het startpakket dat je bij je geldige ticket ontvangt. Ook raden wij alle Runners aan tijdens de happiest 5k een bril en of mondkapje (bijv. een bandana) te dragen ter bescherming.

Antwoord niet gevonden? Stuur ons je vraag via het contactformulier

WOW! Ik kan niet wachten totdat The Color Run™ weer in mijn stad wordt gehouden. Het was een geweldige dag! -TCR 2016
Mijn vriendinnen en ik hebben getraind voor The Color Run™ en lopen sindsdien nog steeds hard!! Dank jullie wel Color Run! -TCR 2016
Het voelde alsof mijn vriendinnen en ik op vakantie waren! We love The Color Run™-TCR 2016
De kleurengooi tijdens het feestje bij de finish was echt te gek! -TCR 2016
The Color Run™ is één van de leukste dingen die ik ooit met mijn familie heb gedaan! - TCR 2016