Geschiedenis

The Color Run™ is ‘s werelds eerste kleurenloop evenement en is opgericht in maart 2011. Met The Color Run™ willen we gezondheid en geluk bevorderen door mensen bij elkaar te brengen en samen deel te nemen aan de 5 gelukkigste kilometers van de wereld. The Color Run™ is de officiële organisatie van de wereldwijde kleurenlopen. Met jaarlijks meer dan 300 edities in bijna 40 landen zijn we het grootste hardloopevent ter wereld.

Bekijk hier onze kleurrijke geschiedenis.

2014

The Color Run Launched its massively successful Kaleidoscope Tour which visited over 150 cities in the U.S. and Canada.

2015

Color Runners around the world experienced the Shine Tour which introduced a whole new element of sparkle.

2016

We celebrated 5 years of Color with The Color Run™ Tropicolor Tour

2017

Color Runners experience even more fun & more color with the Flower Power edition full of colorful Flowers.

Hoe werkt The Color Run™?

The Color Run™ draait niet zo zeer om je hardloopprestatie, maar om een unieke ervaring en een moment van geluk en plezier beleven. Het is een run zonder tijdsregistratie en dat maakt dat The Color Run™ geen verliezers kent. Runners worden iedere kilometer gekleurd met een nieuwe vrolijke kleur. The Color Run™ kent maar twee regels:

  • 1Draag witte kleding aan de start,
  • 2Finish ondergedompeld in de vrolijkste kleuren!

De overwinning wordt tijdens de party na de finish groots gevierd, waarbij ook een gezamenlijke kleurgooi plaatsvindt. Een feest vol met muziek, dans en de vrolijkste kleuren. Geloof ons, dit is het beste after 5k feest ter wereld!

Gezondheid

The Color Run™ draait om plezier hebben en het bevorderen van het naleven van een gezonde levensstijl. Meer dan de helft van alle Runners heeft nog nooit meegedaan aan een hardloopevenement. We hopen Runners door deelname aan The Color Run™ te motiveren om te blijven bewegen.

Geluk

Het is geweldig om te zien hoe deelname aan The Color Run™ iedereen vrolijk maakt. Onze tagline “The Happiest 5k on the planet”, is dan ook ontstaan na het zien van alle vrolijke gezichten van deelnemers.

Individuele Runners

De achtergrond en reden voor deelname van alle Color Runners varieert enorm. Maar wat alle deelnemers gemeen hebben, is dat iedereen als winnaar over de finish gaat. Omdat The Color Run™ zonder tijdsregistratie werkt, kent The Color Run™ geen verliezers. Het is een hardloop evenement voor iedereen, van jong tot oud, van beginner tot ervaren Runner.

Iets terug doen

Rondom The Color Run™ worden vele initiatieven georganiseerd door deelnemers om geld op te halen voor goede doelen. Wij als organisatie steunen deze initiatieven en staan zelf ook open voor een samenwerking met non-profit organisaties.